1 st. bişmiş düyü
200 q xırda doğranmış qara gavalı
350 q hisə verilmiş toyuğun döş əti
2 baş soğan
500 q şampinyon
300 q pendir
2 bişmiş yumurta
2 təzə xiyar
mayonez
bəzək üçün:
ərinmiş pendir (hazır doğranmış)
yerkökü
göyərti
Hazırlanması:
Təzə şampinyonları və soğanı jülyen (saman kimi) doğrayıb qovurun.
Toyuğu, qara gavalını, xiyarı da jülyen doğrayın.
Pendir və yumurtanı sürtgəcin iri gözündən keçirin.
Bu salat üçün enli yastı bulud götürün. Lay-lay düzün:
düyü + duz + qara gavalı + mayonezlə qarışdırılmış toyuq əti + soğanla qovrulmuş şampinyon + pendir, yumurta və mayonezin qarışığı + xiyar + mayonez.
Ərinmiş pendir dilimlərini künclərindən qatlayın, ortasına yerkökündən kəsdiyiniz şərid yerləşdirin, salatın üstünə düzün, göyərti ilə bəzəyin.