Sous üçün:
1 stəkan süd
1 ədəd yumurta + 1 yumurta ağı (sarısı üzəri üçün ayrılacaq)
1 stəkandan 1 barmaq əskik zeytun ağı
İç vəsaiti
200 qr. Ağ pendir
Yarım dəstə cəfəri
Üzəri üçün:
1 yumurta sarısı
1 yemək qaşığı zeytun ağı
Hazırlanması:
Sous vəsaitlərini bir qabda gözəlcə qarışdırın.
Lavaşlardan birini dəzgahın üzərinə sərin. Üzərinə 4-5 yemək qaşığı sous gəzdirin. Lavaşı müsbət (+) şəklində kəsib, 4 üçbucaq parça əldə edin. Hər parçanın geniş qisiminə iç vəsaitindən uzunlamasına qoyun və rulet şəklində bükün.
İki ucunu bir-birinin üzərinə gələcək şəkildə birləşdirib simit şəkli verin. Yağlanılmış soba nimçəsinə düzün.
Bütün lavaşları eyni qayda ilə bükünə
Hər simitin üzərinə yumurta sarısı və zeytun yağı qarışığından fırçayla sürüb bolca susam səpin.
200 dərəcəlik sobada qızarana qədər bişirin.