Bananlı piroq

Son güncelleme: 08.11.2015 20:11
  • Bananlı piroq - Bananlı piroq terifi - Bananlı piroqun terkibi - Bananlı piroqun hazirlanmasi

    noimage

    Ərzaqlar:
    3 ədəd yumurta
    1 stəkan şəkər tozu
    Yarım stəkan zeytun yağı
    Yarım stəkan süd
    3 ədəd banan
    Yarım kasa qoz ləpəsi (sürtgəcdən keçirilmiş)
    2 stəkan un
    1 paket qabartma tozu
    1 çay qaşığı darçın

    Bişirmə müddəti: 45 dəqiqə

    Qeyd: Süd əvəzinə qatıq və ya kefirdən istifadə etmək olar.

    Hazırlanması:
    Əvvəlcə yumurtaları toz şəkərlə birlikdə köpüklənənə qədər, sonra isə zeytun yağı və südü əlavə edib mikserlə qarışdırın. Sonra bananı əzib içərisinə əlavə edin. Ancaq bu dəfə qaşıqla qarışdırın. Ələnmiş unu, qabartma tozunu, darçını və qoz ləpəsini də alınmış qarışığın tərkibinə qatın. Qarışdıraraq yağlanmış keks qəlibinə boşaldın. Xəmirin üstünü səliqəyə salıb 170 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun.

    Nuş olsun!

    alinti..
#08.11.2015 20:11 0 0 0