Malzemeler: 1 litre süt,250 gr. kiraz,1 corba kasigi dövülmüs badem, 1corba kasigi yesil fistik,1 corba kasigi findik,1 corba kasigi hindistan cevizi,3 corba kasigi tel sehriye,yar1m paket vanilya,1 su bardagi tozseker,1 corba kasigi nisasta,50 gr. margarin.
Hazirlanisi: 1-) Tel sehriyeyi yagda kavurun.Sütten yarim bardak ayirin. Kalan sütü ve sekeri ilave edip karistirarak kaynatin.
2-) Nisastay1 ayirdiginiz sütle ezin.Kaynamakta olan karisima ekleyip karistirip sürdürün.
3-) Muhallebi kivamina gelince findik,fistik ve hindistan cevizini ekleyin.cekirdeklerini cikardiginiz kirazlar1 da ilave edip muhallebiyi kaselere yada ayakli bardaklara paylastirin.Kaselerin üzerini hindistancevizi, dövülmüs badem ve kirazla süsleyip servis yap1n.
Orijinalin yazar1 Namo
Orijinalin yazar1 sari_menekse
icimizde bazi meraklilar olacagini tahmin etmistim
Hayir degil menekse. Ben onlara tövbe edeli 1 sene olacak. Fakat baslik gercekten o kisma yönlendiriyor
ALLAH razi olsun senden ,sonucta hata oldugunu bilipte braktinya önemli olan da o zaten.henüz brakmamis olanlarada ALLAH brakmayi nasip eder INSAALLAH. :kalp:haklisin baslik o kisma yönlendiriyor . bende ilk gördügümde nasil bir tatliymis diye merak etmistim