Kıymalı Patlıcan ve Kabak Sandal Tarifi Nasıl Yapılır?
Sıvı yağı bir tavaya alıp ısıtın. Üzerine dana kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kıyma renk aldıktan sonra soğan ve biber yemeklik doğrayın ve tavaya ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve tavaya ekleyip karıştırın. Ardından baharatları ve salçayı da ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Son olarak tavaya suyunu da ekledikten sonra bir taşım kaynatın, maydanozu ekleyin ve ocaktan alın.
Kabak ve patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün. Orta kısımlarındaki çekirdekli kısımlarını kaşıkla çıkararak oyun. Bir tavaya az yağ ekleyip kabak ve patlıcanları önlü arkalı kızaracak şekilde 3-4 dakika pişirin ve ardından bir fırın kalıbına alın.
Fırın kalıbındaki patlıcan ve kabakların içerisine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı eşit bir biçimde oyulmuş kısımlara yerleştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin.