● Gerekli tedavi sayısı endikasyona bağlı olarak değişir. Yaşlı yada güneş ışığından zarar görmüş olan deride, lezyonun tipine bağlı olarak ardışık 5-10 seans gerekir. Tipik bir tedavi şeması, başlangıç tedavisini takiben 3 haftalık aralıklarla uygulanır.
● Tüm deri tiplerinde, her iki cinsiyette, herhangi bir yaşta olan ve yaşa yada güneşe bağlı olarak derisi I-IV derece arasında yıpranmış olan yada epilasyon isteyen hastalara tedavi verilebilir.
● Dövmenin rengi ve uygulanma tekniği elde edilecek sonucu birebir etkileyen faktörlerdendir. Koyu renkler daha iyi cevap verirken açık renklerde cevap çok zor alınmaktadır. Amatör dövmelerde sorun pigmentin derinlere enjekte edilmiş olmasıdır. Profesyonel, tabancayla yapılmış dövmelerde tüm pigment içeriği derinin aynı katmanındadır ve tedaviye eşit ve iyi yanıt verirler.
● Tedavinin sonuçlarından biri ve en önemlisi de dövme bölgesinde hypertrofik skar gelişme ihtimalidir.
● Lokalize yada sistemik enfeksiyon, bağışıklık sistemi yetersizliği, pıhtılaşma bozukluğu gibi bir hastalığı olan ve/veya aspirin, kortizon, heparin kullanan hastalar ile aşırı ışık duyarlılığı ve hamilelik durumlarında Plasmalite tedavisi yapılmamalıdır.
● Hastaların çoğunda orta derecede bir rahatsızlık hissi oluşur. Çoğu vakada topikal anesteziye gerek duyulmaz, ancak kullanılabilir. Deride kızarıklık ve kabarma olağan olup, 15-30 saat içinde kaybolan zararsız yan etkilerdir. 1-2 gün deride gerginlik hissedilebilir. Uç vakalarda, birkaç gün içinde kaybolan büllenme görülebilir.