İncili Tatlı

Son güncelleme: 31.08.2007 12:58
  • noimage
    İNCİRLİ TATLI

    Malzemeler:

    Kek:

    6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
    1 su bardağı ceviz içi
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    3 yumurta
    1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
    Şerbeti:

    1,5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı nescafe
    Yarım su bardağı toz şeker
    Muhallebi:

    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı un
    1lt süt
    5 yemek kaşığı toz şeker
    İnmeye yakın 50gr tereyağı
    Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
    Hazırlanması:

    Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
    Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
    Kek piştikten sonra 3-4 dakika havalandırın.
    Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın. Buzdolabında bekleterek servise hazır edilir.
#09.08.2007 12:54 0 0 0
  • emeginize saglık içinde incir olunca tadı daha bir güzel oluyor
#23.08.2007 00:10 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#30.08.2007 10:42 0 0 0
  • gzl ama incir olmasa daha iyi olur sanırım
#31.08.2007 12:58 0 0 0