* Çarşamba pidesi.Çarşamba'nın en önemli yiyeceği Pide'dir.Türkiye'de Karadeniz pidesi olarak kullanılan terim çarşamba pidesi olarak kullanılır.Pazar sabahları hemen hemen bütün çarşamba halkı kahvaltıda, yağlı veya kıymalı çarşamba pidesi yaptırır.cok güzeldir tavsişye edilir.
* Tirit.Kaz eti, pirinç ve açılmış yufka ile yapılır.Çarşamba'nın milli yiyeceği olarak görülen tirit, çarşamba'dan Samsun'un diğer bölgelerine yayılmıştır.
* Keşkek.Çarşamba'da genellikle düğünlerde yapılan bir yiyecektir.Buğday, tavuk ya da kuzu eti ve tereyağı ile yapılan bir yiyecektir.düğünlerizde ev davetlerimizde yapılan bir yiyecekitir
* Kıvratma.Bolca fındık ve yufka ile yapılan bir tatlı çeşididir.Bayramlarda cok yapılan yiyecekleriden biridir
* Turşu Kavurması.Fasülye turşusu'nun soğan ve tereyağı ile kavrulmasıyla yapılır.çarşambaya has bir türüdür
* Büryan.genelde düğünlerde yapılan sulu et yemeği türüdür.
* Somun.bir çeşit mısır unu ekmeği dir.
* Mısır Çorbası.tane mısırdan yapılan yoğurtla karıştırılarak tüketilen bir yemek.
* Poot.mısır unun dan yapılan ve acılı sosu ile tüketilen pasta.