- 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et
- 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi
- 2 yemek kasigi biber salçasi
- 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis)
- domates
- biber
Yapilisi:
- Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun. Ince ince kesin. (döner etinin inceliginde). Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin. Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin.
- Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin. Üstleri hafif pembelesene kadar. Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz.
- Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin. Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin. Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz.
- Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin. Etleride dizip yine sosdan ilave edin. Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin..
( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz.)
MAKINA PIDESI
Malzemeler:
- 1 cup ( yada büyük bardak ilik su)
- 1/4 cup süt
- 1 tatli kasigi seker
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 3 cup un
- 1 yemek kasigi toz maya
- 3-4 yemek kasigi yag
- üstü için yogurt
Yapilisi;
- Ilik suda maya ve sekeri eritin. Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun.
- Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin.
- Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin.
Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin.
(kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor..)
Afiyet Olsun..