h.omer

h.omer

Üye
17.10.2004
Er
190
Hakkında

#09.09.2007 13:16 0 0 0
#31.03.2006 17:20 0 0 0
#31.03.2006 16:07 0 0 0
#17.03.2006 21:51 0 0 0
#27.02.2006 12:55 0 0 0
  • Malzemeler

    Közlenmis biber(paprika)
    közleme sansiniz yoksa marketde hazir satiliyor..
    Süzme yogurt
    tuz
    bir tutam nane ile kirmizi pul biber..

    Yapilisi

    5-6 tane paprikayi ufak ufak kesip, süzme yogurt
    icine karistirin.tuz ve baharatlarida icine
    ilave edip kayik tabakta servise
    sunun...Üzerini maydanoz yapragi ile süsleyebilirsiniz

    Deneyenlere afiyet olsun pratik kolay ve lezzetli bir
    salata
#28.11.2005 13:24 0 0 0
#05.11.2005 22:32 0 0 0
#05.11.2005 22:30 0 0 0
  • Konu: gecelik...
    su temel yokmu...sag ol fikra icin
#05.11.2005 22:29 0 0 0
#05.11.2005 22:28 0 0 0
#05.11.2005 22:24 0 0 0
  • Malzemeler (4 kisilik)

    Yarim cay bardagi aycicek yagi
    4 adet kabak
    dereotu
    tuz
    500gr yogurt

    Yapilisi


    Ilk önce kabaklari rendeliyoruz...Sivi
    yagi koydugumuz tencereye rendeden gecirdigimiz
    kabaklari ilave edip kavuruyoruz...
    Kabak suyunu birakmaya basladiginda
    dereotu ve tuz ilave edip 3-4 dakika daha kavurmaya
    devam ediyoruz....Cok pisirmeden ocaktan kabaklari
    alip sogumaya birakiyoruz..Kavurdugumuz kabaklar
    soguduktan sonra yogurt ilave edip iyice karistiriyoruz..
    arzu edenler pul biberde ilave edebilir...

    deneyen arkadaslara Afiyet olsun......

    Püf noktasi..Kabaklar sogumadan yogurtla karistirmayin
    servis süresine kadar eksime yapar...
#15.09.2005 17:59 0 0 0
#17.08.2005 15:08 0 0 0
#14.08.2005 15:53 0 0 0
#12.08.2005 23:27 0 0 0
  • Konu: Tas Kebabi
    MALZEMELER
    1/2 kg ince kusbasi dogranmis dana eti
    1 cay bardagi sivi yag
    2-3 adet domates
    Yarim corba kasigi dometes salcasi
    3 dis sarimsak
    1 orta boy sogan
    1 cay kasigi kekik
    1 cay kasigi karabiber
    Yarim cay kasigi kirmizi biber

    YAPILISI

    Soganlari yemeklik sekilde dograyin, sarimsaklaridada ince sekilde
    dograyin ya da presten gecirip yag koyulmus tencereye ilave edip
    hafif pembelesinceye kadar karistirin. Daha sonra kusbasi dogranmis
    etleride üzerine döküp karistirin....Etlerimiz hafif kavrulduktan
    sonra dometes ile salcayi ilave edip en son olarak baharatlarida
    ilave edip karistirin...Cok kisik ateste pisirmeye devam edin
    etler suyunu biraktiginda tuzunuda ilave edip suyunu cekene
    kadar pisirmeye devam edin...Yarim saat pisirme süresinden
    sonra tas kebabi servise hazir hale geldi..Arzuya göre pilavi
    kaseye koyup servis tabagina ters cevirmek süretiyle yaninada
    tas kebabi ilave edilerek servis edilebilir...


    Püf noktasi.. Bu tarz et yemeklerinden önce kusbasi yada
    biftek gibi kirmizi etleri bir derin kaba koyup üzerine bir parmak
    gecicek sekilde süt onun üzerine de bir bardakda maden suyu
    (mineralwasser) ilave edip 2 saat kadar dinlenmeye birakin...
    Bu karimsim etleri yumusatarak icinde kalmis kani disari alir
    yemekleriniz ve izgaralariniz daha lezzetli olur..

    deneyenlere afiyet olsun
#12.08.2005 23:02 0 0 0
  • ellerine saglik cok güzel
    bir yemek tarifi vermissin.. sag olasin
#10.08.2005 14:02 0 0 0
#09.08.2005 01:10 0 0 0
#15.05.2005 13:47 0 0 0