Han

Han

Üye
04.11.2008
Asteğmen
10.905
Hakkında

Han Han foto
#13.08.2011 08:43 0 0 0
Han Han foto
#13.08.2011 08:43 0 0 0
Han Han foto
#13.08.2011 08:42 0 0 0
Han Han foto
#21.07.2011 14:38 0 0 0
Han Han foto
  • Polis 6-7 aydır teknik takipteydi. Sırf gündem değiştirmek için mi düğmeye basıldı yani. Ha gündem değiştirmeye ihtiyaç duyulmasaydı, düğmeye basılmayacaktı ve polis bi 6 ayda daha izlemeye devam mı edecekti.

    Ta ki hükümet gündemi değiştirmeye ihtiyaç duyana kadar operasyon başlamayacaktı, öyle mi ?

    Bunun neresi mantıklı ben anlayamadım
#21.07.2011 14:32 0 0 0
Han Han foto
  • Sakatlıkları geçen Serdar, Uğur Boral, Berk, Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu da takımla birlikte çalıştı.

    O Mehmet Topuz olmasın :)

    Gazete yanlış yayımlamış haberi...
#20.07.2011 11:20 0 0 0
Han Han foto
#14.07.2011 13:47 0 0 0
Han Han foto
  • Biz de Galatasaray olarak bunu söylüyoruz Aykız. Lig ertelensin, zarar minimuma insin. Karar değiştirebiliriz ne demek, lig başlar fener devam etsin derler. Bir bakmışsın ki fener liderken 3 ay sonra hop 1 alt lige. Bu fenerli taraftarlara yapılacak büyük bir darbedir. 2.darbe ise devamlı dile getirdiğim gibi fener 2 sene alt ligde oynamak zorunda kalırsa çok kötü olur...
#14.07.2011 13:43 0 0 0
Han Han foto
#14.07.2011 12:52 0 0 0
Han Han foto
#14.07.2011 10:57 0 0 0
Han Han foto
  • Bu senaryoya göre böyle bir durumda hem ligde, hem de Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçları oynayamayacak olan F.Bahçe, Ankaraspor'un durumuna düşecek. Şimdi küme düşürülse kaybı sadece 1 sezon olacak ancak sezon ortasında düşürülürse hem 2011-12 hem de 2012-13 sezonunu kaybetmiş olacak.

    İşte Ünal Aysal'ın bahsettiği "ileride daha büyük tehlikeler bekliyor açıklamasına örnek" aynen budur arkadaşlar. Ortada bi fırsatçılık olsa "gerekirse ligler ertelensin" teklifinde bulunmaz. Liglerin ertelenmesi yukarıdaki örnektede görüldüğü gibi fenerbahçeden başka kimsenin faydasına değildir.
#14.07.2011 10:55 0 0 0
Han Han foto
  • O değilde bu diğer kulüpler neden bu kadar yalakalık yapmaya başladı federasyona anlamadım. Herkes TFF'nin arkasındayız diye açıklama yapıyor... Baştada şikeye adı karışan kulüpler...

    1 hafta öncesine kadar 17 takım kardeş fener kalleşti, şimdi ne hikmetse fenerin kalleşliği meydana çıkınca diğer takımlar fenerle kardeş oldu...biz ise gerçeğin takipçisi olduğumuz için kalleş...

    Çok manidar bir durum bence
#13.07.2011 22:56 0 0 0
Han Han foto
#13.07.2011 12:27 0 0 0
Han Han foto
#13.07.2011 09:25 0 0 0
Han Han foto
  • Baz istasyonunun zararları - Baz istasyonu zararlı mı - Baz istasyonu hakkında herşey - Baz istasyonu neden zararlı - Baz istasyonu etkileri

    Baz istasyonları sağlığa zararlı mı?

    Her yerde gördüğümüz baz istasyonları gerçekten kanser yapıyor mu? İşte çarpıcı açıklamalar;

    İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunaya Kalkan: Sadece ışımayı aşağı doğru yapan dizüstü bilgisayarın altına yastık koymak gerekir.

    Türkiye'de zaman zaman kanser yaptığı iddia edilen GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların, insan sağlığını tehdit edecek seviyelerin çok altında olduğu belirtildi.

    İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunaya Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baz istasyonları ile ilgili kamuoyundaki yanlış algı probleminin bir çeşit fobi yani "elektrofobi" olduğunu ve bunun psikiyatrinin konusu olduğunu söyledi.

    Bazı aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgaların zararlı olduğunu söylemenin tek başına yeterli olmadığını dile getiren Kalkan, ev aletleri başta olmak üzere şehir şebeke cereyanı ile çalışan her cihazın elektromanyetik dalga yaydığına dikkati çekti.

    Kalkan, Türkiye'de limit değerleri belirlenmiş baz istasyonlarının sürekli denetlenmesine rağmen, insan sağlığına zararlı olduğu kesinleşmiş yüksek gerilim hatlarının limit değerlerinin dünya standartlarının üstünde bulunduğunu belirtti.

    "Yüksek gerilim hatlarının altında yaşamayın, buralara okul kurmayın. Bu, yanlışlığı bilinmesine rağmen hala devam ediyor" diyen Kalkan, "Ev aletlerinin kullanım zamanları ve elektromanyetik sınırları bellidir. LCD ve plazma bilgisayarlarla birlikte bu aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgaların oranları da kısmen düştü. Sadece ışımayı aşağı doğru yapan diz üstü bilgisayarların diz üstü yerine masada ya da eğer diz üstünde kullanılacaksa bilgisayarın altına yastık koyarak kullanılması gerekir" dedi.

    Elektromanyetik dalgaların etkileri

    Elektromanyetik dalgaların etkileri ile ilgili frekans, şiddet, uzaklık ve süre olmak üzere 4 ana unsur olduğunu kaydeden Kalkan, şunları söyledi:

    "Bu 4 parametreye dikkat edildiği zaman sorun olmayacaktır. Burada da şiddet önemli. Herhangi birşeyin ne kadar kullanıldığı. Onun zararlı olup olmadığı değil. 'Kahve zararlıdır' demek tek başına yetmez. Kahvenin ne kadarı zararlıdır? Ne kadar kullandığına ve hangi sıklıkta içtiğine bağlı. Mesela 10 bardak kahveyi peş peşe içmek mi? Yoksa 10 bardak kahveyi bütün bir gün içinde içmek mi? Günde kaç kahve içtiğinden de öte peş peşe kaç kahve içiyorsun? Suyu örnek verelim. Su insan vücudu için vazgeçilmez bir şeydir. İnsan vücudunun 3/4'ü sudur. Susuz yaşayamazsın, mümkün değil. Ne kadar su içersin. Böyle bir ölçüsü var mı? Var. İdrar şeffaf çıkana kadar. İdrar şeffaf çıkarsa yeterli su içmişsindir. Eğer 15 litre su içersen ne olur, su zehirlenmesinden ölürsün. 'Su tehlikelidir, öldürür' diyebilir misin?"

    Ev aletlerinin yaydığı elektromanyetik dalgaların etkilerini azaltmak için yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Kalkan, bu aletlere kullanım mesafesinden daha fazla yaklaşılmaması gerektiğine dikkati çekti.

    Bu aletler arasında mikrodalga fırının özel bir yeri olduğunu ifade eden Kalkan, mikrodalga fırının yaydığı frekansın cep telefonlarına çok yakın, wi-fi modemlerle ise aynı olduğunu belirtti. Kalkan, mikrodalga fırınların 500-1000 watt güç ile çalışırken modem ve cep telefonlarının miliwatt seviyesinde çalıştığını belirtti.

    Mikrodalga fırınların, çalışırken dışarıya çok zayıf da olsa elektromanyetik ışıma sızdığını anlatan Kalkan, "Mikrodalga, yiyeceğin içindeki suyu her tarafından birden ısıtır ve sadece ısıtır bu kadar. Yiyeceğe zararlı etki yapmaz. Mikrodalga fırın çalışırken fırına bir adım mesafede durulması gerekir" dedi.

    Baz istasyonları

    Türkiye'deki baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların etkilerine de değinen Kalkan, bu konuda sınır değerleri aşan bir duruma şu ana kadar rastlamadığını kaydetti.

    Yalnızca hastaneler için izin verilen sınırın, 10 volt/metre olan Türkiye standartlarından çok daha düşük olduğunu dile getiren Kalkan, hastanelerdeki sınır değerlerin 3 volt/metre olduğunu bildirdi.

    Hastanelerde sınır değerlerin düşük tutulmasının, hastanede kullanılan elektronik cihazlardan kaynaklandığını anlatan Kalkan, "Çok hassas elektronik cihazlar var. Bunlar dış alanlardan olumsuz etkilenebilir ve tedavide aksamalara neden olabilir. Hayati bir tehlike yaratabilir. Bundan dolayı hastaneler 3 volt/metredir" diye konuştu.

    Görev yaptığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin bu konuyla ilgili alan haritasını da çıkarttığını belirten Kalkan, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Hiçbir yerde olumsuz bir şey bulamadım. Türkiye genelinde yaptığım ölçümlerde limit değerleri aşan baz istasyonu görmedim. Zaman zaman şikayet geliyor. Ne yapıyor (vatandaş)? Gidiyor, dava açıyor. Gidiyoruz ölçüyoruz. Ben de gittim defalarca. Elektromanyetik dalgaların vücut sıcaklığını bir derece artırarak insan sağlığını olumsuz etkileyen sınır değeri 2 bin volt/metredir. Dünyada bu değer esas alınarak baz istasyonları için 40 volt/metre limit değeri belirlenmiş. Ancak Türkiye tedbiren 10 volt/metre uyguluyor. Türkiye'de sınır değer 10 volt/metre olmasına rağmen yaptığım ölçümlerde 1-2 Volt/metreyi geçeni hiçbir zaman görmedim."
#12.07.2011 15:02 1 0 0
Han Han foto
  • Bu gidişle şampiyon bursa olacak :)

    Bursada da bi sakatlık çıkarsa Şampiyon Gaziantepspor
#12.07.2011 11:18 0 0 0
Han Han foto
  • iphone pcden bağlanma - PCden iphone'a bağlanma - iphone uzak bağlantı - iphone vnc ile bağlanma

    Uzak masaüstü erişimi sağlayan ve açık RFB protokolünü kullanan VNC yazılımları sayesinde Linux, Windows, Mac OSX işletim sistemli bilgisayarları bu ortak protokol sayesinde yıllardır uzaktan yönetebilmekteyiz. Masaüstünü kullanacağımız bilgisayara VNC Server, uzaktan erişeceğimiz bilgisayara VNC Viewer kurarak erişimi sağlayabiliyoruz.

    Konunun iPhone ile ilgisi ise bu VNC Server yazılımının iPhone üzerinde de çalışabiliyor olması. Denedik ve 2.1 sürüme sahip bir iPhone'un ön yüzüne Windows yüklü bir bilgisayardan erişebildik:

    noimage

    iPhone'a bir PC üzerinden erişim ilginç bir deneyim oldu. Bir iPhone programını kullanırken aynı zamanda video olarak kaydetmek için çok iyi bir yöntem olacak, sadece ekran görüntüleri almak için bile bu yöntem çok cazip. Ayrıca iPhone uygulamalarında uzun uzun yazı yazmak gerektiğinde direk PC'nizin klavyesini kullanarak oldukça hızlı yazabileceksiniz:

    noimage

    Bir de acemi arkadaşınızın iPhone'nuna uzaktan erişip ona sorun yaşadığı konularda yardımcı olabilirsiniz.Siz de iPhone'nunuzu bilgisayarınızdan erişip kullanmak istiyorsanız:

    -Cydia'dan Veency programı aratıp kurun.
    -Bilgisayarınıza yoksa bir VNC Viewer indirin, şu linkte Windows ve Linux için açık kaynak kodlu Viewer'lar var: http://www.tightvnc.com/download.html burada açıklamasında Viewer yazan programı indirmelisiniz.
    -iPhone'nuzun IP'sini öğrenin: BossPrefs programı hem Edge hem de WIFI bağlantıları için IP adreslerini gösterebiliyor.
    -VNC Viewer'ı çalıştırıp VNC Server bölümüne iPhone'un IP'sini girin.

    noimage

    Eğer bağlanacağınız iPhone EDGE üzerinden IP almış ise VNC Viewer programında Conneciton profile bölümünde Low-bandwith connection işaretleyip Connect düğmesine basın. Bu işlem görüntü kalitesine azaltacak ama giden gelen data miktarını azaltacağı için görüntüde daha az takılma olacaktır. Aşağıda solda default, sağda low-bandwith connection görüntüleri yer alıyor, çok da büyük fark yok aralarında:

    noimagenoimage

    VNC Viewer ile iPhone'a bağlantı kurmaya kalktığınızda iPhone ekranında bir uyarı mesajı çıkacak, burada uzaktan iPhone'nuza erişime izin verip vermeyeceğiniz soruluyor, Accept düğmesine basarak bağlantıya izin verebilirsiniz.

    noimage

    Son adımdan sonra iPhone'u, bilgisyarınızda bir pencere içerisinde göreceksiniz artık bilgisayarınızın klavyesi ve faresi ile iPhone'u kullanabilirsiniz:

    iPhone ekranına dokunuş için fare ile sol tıklama,
    iPhone'da home tuşu için fare ile sağ tıklama,
    iPhone'da lock (power) tuşu için fare ile orta tuş tıklaması yapmanız yeterli.
    Yazı yazmak için ise bilgisayarınızın klavyesini tüm tuşları ile kullanabilirsiniz.

    iPhone'nunuza uzak bağlantı kurulu oldu sürece sağ üst blümde VNC logosu yer alacaktır.
    Yazının başında da belirttiğim gibi VNC yazılımları ortak bir protokol kullanmaktadır bu nedenle çok sayıda ve farklı platformlar için VNC yazılımı bulmak mümkündür, Windows, Linux veya Mac OSX kullanıyor olabilirsiniz, hepsinden bir VNC Server kurulu bilgisayara işletim sistemi ne olursa olsun aynı şekilde erişebilirsiniz. Mesela iPhone'dan. Evet uzaktaki bir iPhone'a başka bir iPhone ile ulaşabilirsiniz. Bunu da denedik, Appstore'dan aslında "PC'lerin masaüstüne uzaktan erişebilirsiniz" diye tanıtılan ve ücretsiz indirilebilen VNC Lite programı ile bir başka iPhone'a bağlanıp kullanabildik:

    noimage

    Veency programının bir ön yüzü bulunmuyor, kurduğunuz anda arka planda çalışmaya başlıyor, durdurmak için programı kaldırmak gerekiyor. Bu programı iPhone'a taşıyan (saurik) VNC Serverı durdurup başlatacak bir ön yüz yapmayı planladığını ve uzak bağlantılar için şifre girme zorunluluğu getirmek gibi özellikler ekleyeceğini belirtmiş.
    Bu bölümde bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum.

    EDGE üzerinden internete bağlıyken alınan IP adresi ile internetten (dünyanın her yerinden) iPhone'a uzaktan erişim sağlanabilir. Ancak EDGE trafiğinin maliyeti nedeniyle bu konuda biraz dikkatli olmak gerekir. Bir iPhone sahibi iseniz operatörünüzden uygun fiyatlı EDGE paketleriyle ilgili bilgi almanızı tavsiye ederiz.
    EDGE üzerinden yapılan VNC bağlantılar hız açısından çok konforlu olmayabilir ancak yakın zamanda ülkemize de gelecek olan 3G ile bu sorun ortadan kalkacaktır.
    WIFI üzerinden alınan IP adresi ile sadece aynı WIFI ağında bulunan bilgisayarlar tarafından iPhone'a erişilebilir, yani EDGE/3G'de olduğu gibi internetten (dünyanın her tarafından) erişilebilen bir IP adresine sahip olamazsınız.
    iPhone, WIFI açıkken EDGE üzerinden bir bağlantı gerçekleştirmeyeceği için IP adresi de almaz. EDGE ile IP almak için WIFI'yı kapatıp herhangi bir web sitesini ziyaret ediniz, bu işlem EDGE üzerinden bir bağlantı kurmanızı yani bir IP adresi almanzıı sağlayacaktır.
    WIFI üzerinden alınan IP adresine de internetten erişmek mümkündür, bunun için kablosuz modeminizde bir takım ayarlar yapmanız gerekir; modem üzerinde iPhone'nuzun aldığı IP adresi için port yönlendirme işlemi yapmanız gerekir. Eğer bu konuya çok hakim değilseniz port yönlendirme konusu sinir sisteminizde bozukluklara neden olabilir.

#12.07.2011 11:08 0 0 0
Han Han foto
#12.07.2011 08:14 0 0 0
Han Han foto
#11.07.2011 20:13 0 0 0