Bir destan yazar gibi durmadan gündüz gece
ben hep seni yazmışım yüreğime gizlice.
yaşamak,senden nefret ediyorum derken seni sevmek,
var olmayan ömrümün tamamını sana adamak,
Ne varsa aradığım bilki sende bulmuşum..
Senden önce yoktu,seninle var olmuşum..
Sende bütün umutlar,sende bütün duygular..
Beni sende arama,ben artık senin olmuşum.
Yar dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı.
Ne seni unutacak kadar zaman geçecek..
ne de geçen zaman seni unutmaya yetecek..
bırakıp gittim diye unuttum sanma...zaman
alışmayı öğretir unutmayı ASLA
Unutup, tekrar hatırladığım çok sevdiğim bir şarkıyı
hiç bıkmadan defalarca ara vermeden
içten içe mırıldanıp zamandan koparıp alır gibi..
Canım yalnızca sevmek istiyor seni.
Saçlarını yüzünden ayırıp,
gözlerini kirpiklerinden, ellerini bileklerinden,
ismini bedeninden ayırıp,
ayrı ayrı bir evin odalarını gezer gibi,
keşfeder gibi, ilk kez ve merakla ve hayranlıkla,
bir kırmızının detayında dakikalarca
takılıp bakar gibi canım yalnızca sevmek istiyor seni..
Canım yalnızca sevmek istiyor seni,
nereye varacağını bilmediğim bir kaçamak yolculuğa,
sırf aklıma esti diye,
sevdiğim hiçbir eşyayı almadan yanıma çıkar gibi..
Süregelen bir sevgiyle değil, öğretilmemiş, bilmediğimiz biçimlerde,
kuşların kanatlarını açıp,
özgürlüğe süzülmesine yarayan içgüdüleriyle,
içimden geldiği gibi canım yalnızca sevmek istiyor seni.
Tarifsiz bir hisle sevmek istiyorum seni.
Tatlı, ekşi ya da tuzlu değil, bilmediğim bir tatla, bir duyguyla.
Öyle,
bir meyvenin tadını alır, bir kitabın adını okur gibi değil;
bir yaz günü tenine vuran sıcaklığı gibi güneşin,
serin bir akşamın denizden esen rüzgarıyla
içine işlediği yosun kokuları gibi,
anlatamadığın ama bırakmak istemediğin,
bitmesini istemedigin bir hisle..
CANIM YALNIZCA SEVMEK İSTİYOR SENİ..
NE UMUT ETMEK, NE DE BEKLEMEK.. BASKA HİÇBİR ŞEY..
İçindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su
Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.
Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr. protein)
(2 porsiyon)
30 gr. (1 köfte kadar) et
1 yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.
Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
çok az ekmek içi
çok az maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.
Bamya
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
250 gr bamya
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 küçük boy domates
1 Adet küçük soğan
3-4 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın. Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin. Uçlarını kestikten sonra bir kez daha yıkayıp suyunu süzün. Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın. Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun. Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün. Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın. Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Limon suyunu, bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Yeşil Mercimek
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin. Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlayabilirsiniz.
Kahvaltı Tarifi-2
1 adet haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
1 çay kaşığı bal(1 yaşından sonra)
Yumurta,peynir ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılır.
Kahvaltı Tarifi-3
1 Adet yumurta
Yarım Muz
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 tane ceviz(iyice ezilmiş)
1 kaşık pekmez
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
Yumurta,peynir muz ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılıp muhallebi kıvamına getirilir.
Kahvaltı Tarifi-4
Malzemeler:
• 150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
• 2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
• 1/8 haşlanmış yumurta sarısı*
• ½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir**
• 1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip, bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı karışımı hazır..
1 küçük kabak
1 küçük havuç
Yarım küçük soğan
1 tatlı kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
deniz tuzu (1 yaş ve üzeri bebekler için)
Yemeğizin Yapılışı
Küp küp doğradığımız soğanı ve havucu yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Yine küp küp doğranmış kabağı ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Arada karıştırarak 5 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinci tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. (Yemek çok sulu olmıyacak, pilava yakın bir kıvamda olmalı. Ancak suyunu çekip pirinçler hala pişmedi ise bir miktar daha su ilave edebilirsiniz) Bütün yada çatalla ezerek bebeğinize yedirebilirsiniz.
1 küçük patates
1 küçük havuç
1 küçük soğanın yarısı
1 çay bardağı sarı mercimek
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tutam tuz - (1 yaş sonrasında)
Çorbamızın Yapılışı
Küp küp doğradığınız sebzeleri ve mercimeği su ile birlikte tencereye koyun. Kısık ateşte sebzeler ve mercimek yumuşayana kadar pişirin. Çorba pişince tel süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirin.
Mercimek çorbamız soğanlı olduğu için bebeklere gaz yapabilir. Mercimek çorbasını soğansızda yapabilirsiniz . Bundan dolayı ben 10 aydan itibaren bu çorbayı soğanlı olarak vermeye başladım. Tabi her bebeğin bünyesi farklıdır ama bunu akılda tutmakta yarar var.
Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.
İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.
Kuru meyvelerden hazırlanan bu tatlı iyi bir vitamin deposu. Ancak içindeki nişasta sırf karbonhidrat. Bu nedenle bu tatlıyı sürekli vermek yerine arada bir vermeyi tercih ediyorum. Yaptığım tatlılarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine üzüm pekmezi kullanıyorum.
Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz.
Paluzenin Malzemeleri
1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı
Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin. Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir. Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın. Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin.
iki hafta sonra eşimle ingiltereye çalışmaya gidiyoruz her şey biricik oğlumun iliğiçin ve ben çok çaresizim bütü problem beş yaşındaki oğlum onu babanesiyle Türkiyede brakıcam ,kalmak zorunda çünkü okula başlıycak ve ben çok üzülüyorum siz olsaydınız napardınız?
Ben seni;
GÜNESIN SICAKLIGI
TOPRAGIN YAGMURU
DENIZIN MAVI SULARI
KADAR
sevdim bitanem..
*
Ben seni o kadar cok sevdimki
Bakmaya kıyamadım..
Kıyamadıgım kadarda
DOYAMADIM..
*
Ben seni o kadar cok sevdimki..
Sen istedigin halde...
Bırakıpta gidemedim.
Ne seni bırakıp,
Nede mazide yaşadıklarımızı unutup..
çekipte GiDEMEDiM..
Kalbim buna izin vermedi..
*
Ben seni
o kadar cok sevdimki.
Kalbimden söküp ATAMADIM..
*
Ve ben seni
o kadar cok ozledimki hayal gözlüm!
Ne sensizlige,
nede sensiz geçen günlerime
ALIŞAMADIM..