salihanm

salihanm

Üye
01.03.2008
Acemi Er
4
Hakkında

  • NASİ GORENG (Endonezya)

    Malzemeler:

    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

    3 diş dövülmüş Sarmısak

    Lahana ince doğranmış 400 gr kadar

    250 gr Karides

    1 Yumurta

    300 gr Pişmiş Pirinç

    3 orta boy Havuç haşlanmış

    250 gr pişmiş Bezelye

    1 Ç.K. Biber salçası

    1 Kahve kaşığı Toz şeker

    WOK tavasında yağı kızdırınız ve sarmısakları hafifçe kızartınız. Lahanaları ilave ederek öldürün. Çiğ vaziyette kabukları soyulmuş karidesleri katarak karidesleri de pişiriniz.

    Malzemeyi kenara çekerek WOK'un ortasına bir yumurta kırın katılaşana kadar karıştırınız.

    Kalan malzeme ; pirinç, havuç, bezelye, biber salçası ve şekeri ekleyerek hepsini karıştırınız.

    Afiyet Olsun.!
#01.03.2008 23:31 0 0 0
  • ÇİN BÖREĞİ

    Malzemeler:

    3 adet hazır yufka

    250 gr Taze veya konserve Soya Filizi

    1 ufak baş Kereviz

    1 Orta boy Kavuç

    1 ufak soğan

    150 gr Kıyma

    30 gr Margarin

    Kızartmak için sıvı yağ


    Yufkayı tezgah üstünde önce ortadan iki yarım daire şeklinde kesiniz. Her bir yarım daireyi 3 parçaya ayrırınız. Böylece 18 Çin böreği yapacak yufkayı hazırlamış olursunuz.

    Soğanı yemeklik doğrayıp margarinle kavurup yumuşak hal alınca içine kıymayı katıp kavurmaya devam ediniz. Kıyma önce su salıp sonra çekince rende havucu, rende kerevizi ve soya filizini de ilave ederek kavurunuz.

    Sebzelerin ilavesinden sonraki kavurma az olmalı sebzeler oldukça diri kalmalıdır. Hazırlanan içe tuz ve karabiberde ilavesinden sonra soğumaya bırakınız. Hazır haldeki yufkaların uzun kenarına iç malzemeden koyarak sigara böreği gibi sarınız ve sıvı yağda kızartınız.

    Çin böreğini bir orta kestikten sona içine küçük kaşıkla koymak için sofrada Soya Sosu bulundurunuz. İsteyenler acılı olması için tabasco "sıvı acı sos" da kullanabilirler.


    Afiyet Olsun.!
#01.03.2008 23:29 0 0 0