yapayalnız

yapayalnız

Üye
14.11.2005
Acemi Er
31
Hakkında

  • BAHADIR-SEBEBİ SENSİN


    Tüketti yâr beni bunca türlü dert
    Askimiz aleme olmali ibret
    Gözlerimde bu nem içinmde hasret
    Bu mayhos halimin sebebi sensin

    Esir ettin beni düstüm dile
    Kendimi kaptirdim askin seline
    Sensiz meyletmedim dünya malina

    Bu bombos halimin sebebi sensin

    Içirdin bana ask dolusunu
    Bu sarhos halimin sebebi sensin

    Yagdirdin basima dert dolusunu
    Kara kis halimin sebebi sensin

    Bire tas yüreklim sanadir sözüm
    Güz oldu baharim kis oldu yazim
    Hiç cani gönülden gülmedi yüzüm
    Gözü yasli halimin sebebi sensin

    Adem der basim dolu karilan
    Ömrüm geçti figanilan zarilan
    Yatamadim fidan boylu yarilan
    Solmus halimin sebebi sensin

    Dost içinde benden insan sayildim
    Gördüm yüzünü de hemen bayildim
    Ne sarhos oldum nede ayildim
    Bu mayhos halimin sebebi sensin...

    Müzik:Bahadir
    Söz: Adem Arikan
    Siir: Hüseyin Akpinar
    Düzenleme:Edip Emre
#12.08.2008 22:58 0 0 0
#30.05.2007 08:08 0 0 0
#27.04.2007 14:44 0 0 0
#10.04.2007 17:24 0 0 0
  • Uzun zamandır nette hızla yayılan şarkı sonunda müzik marketlere.Klip te çok güzel olmuş müzik kanallarından takip edebilirsiniz ama ilk burdan izleyin.

    Sitemizde Profesyonel Sanatçılara Ait Video Paylaşımı Yasaktır!





    klipte kücük bir düzenleme yaptim

    edit by -NaZ-
#04.04.2007 10:48 0 0 0
  • Konu: BAHADIR
    Biyografi


    BAHADIR

    Türkiye'de ki büyük BAHADIRLI ailesinin bir ferdi olan BAHADIR 1974'te doğdu,ilk ve orta öğrenimini doğum yeri olan Kadirlide tamamladı. 1997 yılında G.Ü İşletme Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Ortaöğretim yıllarında saz çalmaya başlayan BAHADIR üniversite yıllarında çeşitli müzik gruplarında gitar çaldı. Türküler söyledi. Grup Aydostu kurdu. Grubun hem gitaristliğini, hem de solistliğini üstlendi. Müzik yaşamı üniversite sonrası da devam etti.

    Yapayalnız isimli ilk albümünü 2002 yılında çıkaran BAHADIR, yeterli tanıtım yapılamadığından, geniş halk kitlelerine ulaşamadı.

    Birçok Anadolu Rock sanatçısı gibi sadece Anadolu türkülerini rock formatında yeniden yorumlamanın kolayına kaçmayan BAHADIRı özellikle Penceremdeki Anadolu albümündeki besteleriyle yeni Anadolu türküleri yaratma yolunda ilerleyen çağdaş bir halk ozanı ve halk şairi olarak görmekteyiz.

    BAHADIR kendisi gibi Çukurovada yaşamış olan Karacaoğlanın 3 adet şiirini de yeniden bestelemiştir. Bu albümdeki tüm eserlerin müziklerini yapan ve altı eserin sözünü yazan BAHADIR, bir Anadolu pınarı gibi çağdaş türkülerini akıtmaya devam etmektedir. İlk klibini yönetmenliğini de üsltendiği Kara Sevda adlı eserine çekti.

    Açıkçası BAHADIRın sesinden, müziğinden ve tarzından alacağınız dayanılmaz tadın derinliklerinde; Çukurovanın sıcağını, Torosların rüzgarını ve Akdenizin serin sularını hissedeceksiniz.

    Toplumsal düşüncenin yok olmaya yüz tutuğu ve bireysel düşüncenin ön plana çıktığı bir dönemi yaşamaktayız. Tüketim toplumu olma yolundaki her türlü reklama rağmen bir toplumun geleceğini sanatçılarının şekillendireceği kaçınılmazdır. Bu anlamda günümüzdeki bazı sözde sanatçıların yerine umarım BAHADIR gibi sanatçılar gelecekte de var olur.

    [hide]https://main-board.com[/hide]



    Reklam yapmak yasaktir

    Edit By -NaZ-
#25.08.2006 14:45 0 0 0
#13.06.2006 15:53 0 0 0
  • NEDEN ANADOLUROCK
    Her insan yaşadığı toprakların kültürü ile büyür. Eğer bu insan bir sanatçı ise aldığı kültürü sonraki kuşaklara taşımak gibi bir misyonda üstlenmiş demektir.

    Bildiğimiz gibi Anadolu Kültürü insan sevgisi üzerine kuruludur. Bir Yunus EMRE, bir Karacoğlan; hep şiirlerinin özünde insan sevgisi anlatır. Bir Mevlana, bir Hacı Bektaş Veli felsefesinde yine insan ön plana çıktığını görmekteyiz.

    Anadolu İnsan'ı gerçekten insanı sever. Sevdimi tam sever; ancak sevgisinin dahi onun incitmesinden korkar, söyleyemez çekinir. Sevdasını türkülere verir. Çıkar dağın yamacına herkese haykırı sevgisini. Herkes dinler; ama kimse ayıplamaz. O türkülerle getirmiştir aşkını, gayri buna kim karşı gelir? Kimse karşı gelmez, o bir ozandır artık. Türküleri başka sevdalıların dilindedir.

    Anadolu gençliği 70'li yıllara kadar Anadolu türkülerini tek sazla(bağlama yada bozuk düzen) çalıp söyledi. Bu yıllardan sonra Anadolu geçliği üniversitelere geldi. Kent kültürü ile tanıştı. Batı müziği ve enstrümanlarıyla tanıştı. Diğer halkların müzikleriyle tanıştı.Türkülerini yeni tanıştığı enstrümanlarla çalıp söylemeye başladı. Hatta türkülerin ifade tarzı, türkülerinde özünden gelen karşı çıkış, bir baş kaldırı ifadesini taşıyan sert bir tarza büründü. Yani öfkeli ve buruk.

    Bilindiği üzere Rock müzikte ritmik altyapı ön plandadır. Melodi nerdeyse yok gibidir. Anadolu Rock hem ritmik alt yapı ile hemde melodik kurgusu ile iç içe geçmiş durumdadır. Bugünde aynı tarzını yürüten Anadolu Rock, türkülerden gelen melodik yapısını hala taşımaktadır.

    İste Anadolu Rock, türkülerimizin insan vermeye çalıştığı değerleri taşıması nedeniyle bir kültür,bir düşünce tarzı oluşmuştur. Bu kültürün doğruluğuna inandığım ve geniş halk kitlelerine bu güzel kültürü taşımak için AnadoluRock DİNLİYORUM.www.bahadir.web.tr

    SİZ ANADOLUROCK DENİLİNCE NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
#23.11.2005 18:06 0 0 0