cursedkid

cursedkid

Üye
05.01.2005
Onbaşı
824
Hakkında

#10.03.2005 10:31 0 0 0
#10.03.2005 10:30 0 0 0
#09.03.2005 19:48 0 0 0
#09.03.2005 19:21 0 0 0
#09.03.2005 18:56 0 0 0
#09.03.2005 18:55 0 0 0
#09.03.2005 18:42 0 0 0
#09.03.2005 18:37 0 0 0
#09.03.2005 18:27 0 0 0
#09.03.2005 18:25 0 0 0
  • adam olacak çocuk şimdilik süt içiyor ama 2 gün sonra babasının fotokopisi olacak
#09.03.2005 15:15 0 0 0
  • Konu: ilginç
    karbeyaz abla sanda yaranamıyoruz ha
#09.03.2005 15:13 0 0 0
#09.03.2005 14:48 1 0 0
  • Malzemeler

    1.280 gram vişne
    2 kilo şeker

    Yapılışı

    Vişnenin çekirdeklerini sap tarafından iğneyle bozmadan çıkarınız. Şekeri kestirip tencereyi ocaktan indirdikten sonra, vişneleri azar azar atınız. Tabakta kalan suyu da üzerine döküp tekrar ateşe koyunuz. Kabardıkça ateşten indirip tekrar koyunuz. Ara sıra kenarlarından köpüğünü alınız. Çok fazla kabarırsa bir az su ekleyebilirsiniz. Piştiğini anlamak için de bir az suyundan ve tanesinden bir tabağa alınız. Soğuyunca tane sudan ayrılmazsa hemen ateşten indiriniz. Tencereyi olduğu yerde oynata oynata kalan köpüğünü içiriniz. Az bir şey köpüğü artarsa da kaşıkla alınız. Soğuyuncaya kadar üzerini kapamayınız. Sonra kavanoza delikli bir kepçe ile taneleri koyup üzerine de suynu ilave ederek kaldırınız.
#09.03.2005 14:30 0 0 0
  • Malzeme
    - 500 gr (4 su bardağı) un
    - 150 ml (3/5 su bardağı) ılık su
    - tuz
    - 1 çay kaşığı toz şeker
    - 30 gr yaş maya (veya 15 gr kuru maya)
    - 5 orta boy domates
    - 5 yeşil dolmalık biber
    - 10 dilim salam
    - 5 adet sosis
    - 300 ml (1 1/5 su bardağı) domates sosu
    - 260 gr (4 su bardağı) rende kaşar rendesi


    Hazırlanışı
    Hamuru hazırlamak için, bir kaba 1 su bardağı suyu döküp içine maya ve şekeri serpin. 2-3 dakika bekletin. Şeker ve maya suda iyice çözülene kadar çırpın. Unu eleyin, ortasını havuz gibi açarak mayalı suyu dökün. 10-15 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın; elastik bir hamur olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru temiz bir kaba alın, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1-1,5 saat ılık bir yerde dinlendirin.

    Fırınınızı 200 °C'ye getirip ısıtın.

    Domatesi, salamı, yeşil dolmalık biberi dilimleyin, sosisi ufak parçalara bölün. Hazırladığınız hamuru yaklaşık 25 cm çapında açın ve elle düzeltin. Hamuru pizza tepsilerini hafif yağlayıp unladıktan sonra tepsiye yerleştirin. Üzerine domates sosunu döküp yayın, rende peyniri serpiştirin. Geri kalan malzemeyi dekoratif bir şekilde sosun üzerine yerleştirin.
#09.03.2005 14:29 0 0 0
  • Malzemeler

    4 kilo linda tipi domates
    1 kilo kireç suyu
    4 kilo şeker
    150 gr fındık veya badem
    1 adet limon
    Yapılışı

    Sert ve kırmızı 4 kilo linda tipi domatesin kabuğu ince ince soyulur, soyulduktan sonra dolma oyacağı ile oyulur gibi çekirdeği ayıklanır. Bilahare altı saat kireç suyuna bırakılır, o kireçte ıslanırken 4 kilo domates 4 kilo şeker konduktan sonra koyduğumuzun şekerin üzerine göz kararı su ilave edilir. Birkaç defa taklalandıktan sonra domatesi güzelce yıkanır. Yıkandıktan sonra badem veya fındık doldurulur. Kaynamış suyun içine atılır, o kaynatılmaya başlanır. Kaynarken 1 adet limon un suyu sıkılır, kabuğu da içerisine doğranır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servise hazır demektir.
#09.03.2005 14:27 0 0 0
  • Malzemeler

    3 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    7-8 turunç
    4-5 karanfil
    Yapılışı

    Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız. Sonra portakal soyar gibi dilimler halinde soyup, kabukları kıvırarak ipe dizeceksiniz. Hani şu şekerleme dükkanlarındaki rulo haline getirilmiş narenciye şekerlemeleri gibi. Becerebilirseniz hepsini uzunca bir ipe dizin ya da benim yaptığım gibi ayrı ayrı diziler hazırlayın ve büyükçe bir kaba koyduğunuz suya atın. Üzerine ağırlık koyup, sabah akşam suyunu değiştirerek 2-3 gün bekletin. Bu sürenin sonunda bir tencerede bolca su kaynatın, içine turunç dizilerini atın, 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün. Tencereye 3 su bardağı su, toz şeker ve karanfili koyup kaynatın, turunç dizilerini atıp orta ısıda kaynatın. 20-30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu koyun ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Turunçları çıkarıp bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Ellenecek kıvama geldiğinde ipleri çıkarıp ince şeritler halinde dilimleyin, kavanozlara doldurun, şurubu pay edin.
#09.03.2005 14:26 0 0 0
  • Malzemeler

    1 kg. kayısı (şekerpare)
    5- 6 su bardağı şeker
    çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
    Yapılışı

    1- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkarılır.

    2- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.

    3- Hazırlanan kayısılar bütün olarak ilave edilip yavaş
    yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilıyınca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.

    4- Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam veya emaye bir kaba alınır. Üzerine tülbent örtülür ve güneşte kıvamı koyulaştırılır.

    Not: Kızılcık, erik, şeftali reçeli de aynı şekilde yapılır.
    Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.
#09.03.2005 14:24 0 0 0
  • Malzemeler

    10 mandalina
    1 kg şeker
    1/2 çay bardağı su
    Yarım limon suyu
    Yapılışı

    Mandalinaları kabuklarıyla doğrayıp makineden geçirin. Bir tencereye alıp şekeri ekleyin. Kaynatmaya başlayın. Biraz koyulaşınca indirin. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin. Bu basit bir reçel tarifi, inanılmaz güzel kokuyor. İsterseniz vanilya ekleyebilirsiniz. Sıcakken temiz ve kuru kavanozlara konup saklanmalı. Küflenmeye karşı kapağın içine zeytinyağı damlatılmış kağıt koyabilirsiniz.
#09.03.2005 14:23 0 0 0