Gösterişli ve sarılıcı bir saksı çiçeği olup, oda ve salonlarımızın süslenmesinde kullanılır. Yaprakları yeşil renkte, etli ve parlaktır. Ancak yaşlandıktan sonra çiçek açar. Çiçeklerinin ortası pembe, kenarları beyaz renkte ve güzel kokuludur. Temmuzdan kasıma kadar çiçeklenir. Aydınlık yerleri sevdiğinden sevdiğinden evlerde pencere önlerinde bulundurulmalıdır. yazın haftada iki defa, kışın ise bir defa sulamak yeter.
Japon Hükümeti tarafından desteklenen ve firmaların gövde gösterisi haline dönüşen Robot Teknolojileri Fuarı'nda birbirinden farklı 65 robot ziyaretçilerin karşısına çıktı.
Dünyanın gözleri, Japonya'da yapılan Robot Teknolojileri Fuarı'na çevrildi. Japon Hükümeti tarafından desteklenen ve Japon firmalarının gövde gösterisi haline dönüşen fuarda, birbirinden farklı 65 robot, tüm özellikleriyle ziyaretçilerin karşısına çıktı.
2020 yılının robotlarını göstermek için kurulan ve sanal şehir şeklinde tazarlanmış fuarın açılışını da Japon Hükümet yetkilileri yaptı. 2020 yılında ticari olarak üretilip satılmaya başlayacak robotların tanıtımını yapan Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanı Koichi Hirata, 'İnsan ve robotların birlikte yaşayacağı bir çağa giriyoruz. Ziyaretçilerden bu fuarda robotlarla ortak bir hayat sürmenin keyfini çıkarmalarını istiyoruz' dedi. Hükümetlerinin robot teknolojisine ekstra kaynak ayırdığının altını çizen Hirata, bu sayede global pazarın lideri olmayı amaçladıklarını vurguladı.
En 'insani' robot
Expo 2005'te en çok ilgiyi danışmada sekreterlik yapan Q1 adlı sekreter robot çekiyor. 20'li yaşlardaki Japon genç kız görünümlü robotun yüzlerce farklı mimiği var. Sese ve dokunuşa göre tavır alıyor. Japonca, Çince, Korece ve İngilizce olmak üzere 4 dil konuşabiliyor. Fuar alanında yolunu şaşıranlara ya da bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olan bu genç kız, 10 yaşındaki bir çocuğun iletişim yeteneğine sahip.
Ancak bu genç sekreterin en büyük özelliği canlı gibi görünmesi. Karnı inip kalktığı için nefes alıyor izlenimi veriyor. Osaka Üniversitesi'nden Profesör Hiroshi Ishiguro, özel olarak üretilmiş, insana çok benzeyen robotun izleyenleri tedirgin ettiğini, ancak iletişim kurmak için geliştirilen bu robotun insana benzemesinin şart olduğunu belirtti.
Gurme robot
Robotların tad alamadıkları tezi, gurme robot tarafından çürütüldü: Servis yaptığı yiyecek ve içecekleri optik dilindeki infrared ile inceleyen robot, hizmet ettiği kişilerin tıbbı geçmişlerini araştırarak örneğin bazı yiyecekleri şeker hastalarının yememesini önerebiliyor.
Komedyen robot
Fuarın en ilgi çekici robotlarından biri komedyenler oldu. Japonya'nın en büyük komedi ajanslarından biri tarafından desteklenen bu robot, diğer robot partneriyle birlikte espriler yapıyor, fıkralar anlatıyor ve halkı eğlendirmek için programlanmış.
Golfçü robot
Eğlence amaçlı tasarlanan robotların içinde golf için tasarlanan robot göze çarptı. Golf sahasının üç boyutlu bir haritasını hafızasında tutan, gol kulübüne üye olanların tüm bilgilerine sahip bu robot, GPS sistemiyle topun gittiği yeri bulabiliyor.
Cerrah robot
Tokyo Üniversitesi Mikrocerrahi ünitesinde hayata geçirilen MM-1 isimli robot, çok hassas operasyonların gerçekleştirilmesi gereken alanlarda kullanılıyor. Hatta bu robot kullanılarak uzaktan tedavinin de yakında mümkün olabileceği belirtiliyor.
Davulcu robot
Sadece iş yapmak için değil, eğlence için de kullanılan robotların arasında, Japonya'ya özgü davulları çalarak seyircilere neşeli anlar yaşatan 58 kilogram ağırlığındaki sanatçı robot izleyenlerin ilgi odağı haline geldi.
Bilim insanları ultra-küçük alüminyum plakalarını 1 saniye içinde saatte 122 bin 410 kilometre hızına ulaştırdı.
ABDnin New Mexico eyaletindeki Sandia National Laboratoryde bulunan ve Z Machine (Z Makinesi) olarak adlandırılan hızlandırıcıda yapılan deneylerde, alüminyum plakalar saniyede 34 kilometre hıza ulaşabiliyor. Dünya, Güneşin etrafından saniyede 30 kilometre hızla dönüyor. Bu hız aynı zamanda en gelişmiş silaha göre mermiyi 50 kat hızlı ateşlemeye denk düşüyor.
Mashinede hızlandırılan büyüklüğü 850 mikron olan alüminyum tabakalar 1010 g hızına çıkabiliyor. 1 g Dünyanın yerçekim gücüne işaret ediyor. İnce manyetik alan sistematiği sayesinde plakalar buharlaşmıyor.
Hızlandırılan plakalar sadece 5 milimetre yol alıyor. Plakalar hızlanırken atmosfer basıncının 15 milyon katına çıkabilen bir şok dalgası yaratabiliyor. Bu basınca maruz kalan katı maddeler sıvıya, sıvılar gaza, gazlar ise plasma haline dönüşebiliyor. Bilim insanları bu hızlandırma deneylerini Güneş Sistemindeki dev gaz gezegenlerinde meydana gelen fakat Dünyada gerçekleşmeyen koşulları araştırmak için kullanıyor. Z Machine aynı zamanda nükleer patlama simülasyonlarında da kullanılıyor.
Z Mashinede meydana gelen füzyonlar gelecek için hidrojen temelli enerji üretiminde kullanılabilecek.