MALZEMELER
4 kişilik
1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
kreton ekmek
1/2 demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyun ve küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin
MALZEMELER
4 kişilik
2 adet ince kıyılmış taze soğan
1 diş ince doğranmış sarmısak
3 yemek kaşığı acılı sos
1 yemek kaşığı un
400 gr domates
1 1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı bira
1/4 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
yoğurt
2 yumurta
4 adet sosis
500 gr bezelye
500 gr küçük küçük kesilmiş pişmiş patates
1/4 su bardağı rende kaşarpeyniri
ayçiçek yağı
kesilmiş yeşil biber
dilimlenmiş turp
4 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Taze soğanı, sarmısağı, yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Acılı sosu ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin. Domatesleri, acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 1/3'ünü katın. Bunları büyük bir kaba boşaltın. Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın. Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün. Sosisleri, patatesleri, bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 1/4'ünü, acılı sosun 1/2'sini orta boy bir kapta karıştırın. Her yufkayı ikiye bölün. Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın. Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kürdan geçirin. fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dökün ve yayın. Börekleri dizin sosun geri kalanını üstüne dökün. kalan rende kaşar peynirini de üzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin. Kürdanları çıkarın üzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile süsleyin.
İnsan yüreği, kaç yaşında olursa olsun ancak ona açılan yüreğe karşılık verir.
İnsan çocukluğunu anımsayınca antik çağlarda yaşanmış gibi geliyor
En iyi dostlarımdan kimileri çocuklardır. Aslında tüm iyi dost-larım çocuklar...
Kendinize gülebildiğiniz ilk gün büyümeye başlarsınız
Sen benim için, güzel dostum, asla yaşlı olamazsın. Çünkü seni ilk gördüğümde güzelliğin neyse şimdi de öyle görünüyor.
İnsanların büyük çoğunluğu tüm mutluluklarını bir başka insanın eline bilerek koymaya çalışır. Bu tür mutluluk arayışı insanın olgun olmadığını gösterir. Olgun insan mutluluğunun temelinin kendi içinde olduğunu bilir.
sevgilim
dünya dönüyor
gece ay tutulacakmış
bir ağaca yaslanıp
seninle gökyüzünü seyretmek
ve yaşama dair konuşmak isterdim
biraz astoroloji
illa ki sosyoloji ve psikoloji
insanları anlamanın yollarını
seninle yağmur altında yürümek
ve düşünmek
ellerin ellerimde
ikimizde sırılsıklam
onları anlamaya çalışmak