İskenderun çok sıcak iklime sahip olduğu için, kremşanti, kedi dili veya pötübör bisküvili, marmelat ceviz karışımı pastaları herzaman dondurucuda bulundururuz.
Ama adı türkçe olarak, zaten karışım arzuya ve yaratıcılığa göre değişir. Aktarımın için sağol canım...
Valla uzun zamandır şiirlerinizi takip ediyorum, her okuduğum diğerinden daha dokunaklı.
Hepsi birbirinden damar dizeler...İlham kaynağınız hiç kurumasın...Sevgiyle kalın
1 paket Margarin (eritmeden)
1 paket vanilya
200 gr kadar pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı kakao
Aldığı kadar un.
Hazırlanışı:
1 paket Margarin (eritmeden), 1 paket vanilya ve 200 gr kadar pudra şekerini yoğurdum, sonra yavaş yavaş unu ekledim. Bir hamur oluşunca hamurun yarısını ayırıp kakao karıştırdım Elimizde olan 2 renk hamuru, fındıktan biraz büyük topcuklar olacak şekilde yuvarladım. Çok az un serptiğim fırın tepsime çiçek şeklini alacak şekilde dizdim. Önceden ısıttığım fırında 180 derece ısı ile ve yaklaşık 35-40 dk. kadar pişirdim. Çıkarınca sıcağı sıcağına üzerine pudra şekeri gezdirdim. İstiyen hamuru ince oklava şeklinde açıp iki santim aralıkla yan yan kesip uçlarını birleştirip yıldız şekli verebilir. Çocuklar ve misafirler hayran kalıyor...
Not: Resim ekle bölümünü bilmediğim için, kurabiyemin resmini koyamadım...